Take the 2-minute tour ×
Geographic Information Systems Stack Exchange is a question and answer site for cartographers, geographers and GIS professionals. It's 100% free, no registration required.

I am trying to get a simple raster layer to work on MapServer. I am not exactly going to be using geographic data, but I want to "georeference" multiple rasters together to create a map-like interface. Unfortunately, I can't seem to get over this initial step of getting a single raster to show up using my mapfile.

Mapfile:

MAP
    IMAGETYPE   PNG
    EXTENT      -180 -90 180 90
    SIZE        400 300
    IMAGECOLOR  255 255 255
    UNITS       DD
    STATUS      ON
    DEBUG       ON


    LAYER
        NAME    "base"
        DATA    "Base.png"
        STATUS  ON
        TYPE    RASTER
    END 
END 

My directory structure is like this:

/home/username/public_html/cgi-bin/mapserv.cgi

/home/username/public_html/dir/Base.png

/home/username/public_html/dir/mapfile.map

/home/username/public_html/dir/tmp/

When I visit the map using something like the following link, all i get is a blank image of the correct size but not the actual Base.png image. No pink tiles. No error message. What am I doing wrong?

*http://myurl.com/cgi-bin/mapserv.cgi?map=/home/username/public_html/dir/mapfile.map&layer=base&mode=map

share|improve this question
add comment

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

you are missing the "SHAPEPATH" tag, that actually is needed to tell mapserver where all the data resides.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.