Geographic Information Systems Stack Exchange is a question and answer site for cartographers, geographers and GIS professionals. Join them; it only takes a minute:

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

My organization is working on a new version of our software using ArcGIS Engine 10. Previous versions of the software (running on ArcGIS Engine 9.3) displayed MapTips fine as long as they were enabled in the mxd. Our new version running on ArcGIS Engine 10 doesn't display MapTips (and they are fine in the mxd).

Is there any code or setting to enable MapTips, or any known reasons that would cause them to not display in an ArcGIS Engine 10 application?

I have already discovered that layers within a Basemap layer won't display MapTips, so that is not the cause.

share|improve this question
up vote 3 down vote accepted

The needed setting is:

mapControl.ShowMapTips = true;

i.e. set the ShowMapTips property on your map control to True.

share|improve this answer
IFeatureLayer thisFeatureLayer = thisLayer as IFeatureLayer;
thisFeatureLayer.ShowTips = true;
share|improve this answer
1  
An anonymous user notes, "This will programmatically set MapTips to display, but in the case described, the MapTips don't display regardless of the state of this flag." – whuber Dec 15 '11 at 19:15

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.