Take the 2-minute tour ×
Geographic Information Systems Stack Exchange is a question and answer site for cartographers, geographers and GIS professionals. It's 100% free, no registration required.

My Name is Daniel and I'm from Indonesia. Short story recently I was learning how to set up qgis server.

So here's the trouble I've encountered so far:

  1. I was using OSGEO Live 5 Distribution ISO' Installed in dual boot mode with windows 7
  2. I got the GetCapabilities work after fresh install. the response was as indicate in qgis server manual, the XML info about layer etc
  3. After I execute update software system, then I tried to do the GetCapabilities returned 500 Internal Server Error.

I didn't do any change in the qgis system which was worked fine before software update.

What should I do to tackle this error


thanks for the tip mr unicoletti and to add that I'm very new to linux or foss, it just my work project have positioned me to like it or not to learn linux and foss.

so I followed up advice I open the error.log have information such as following:

[Sat Dec 24 22:33:54 2011] [error] mod_fcgid: process /usr/lib/cgi-bin/qgis_mapserv.fcgi(1862) exit(communication error), get unexpected signal 6 
[Sat Dec 24 22:33:59 2011] [warn] [client 127.0.0.1] mod_fcgid: error reading data, FastCGI server closed connection 
[Sat Dec 24 22:33:59 2011] [error] [client 127.0.0.1] Premature end of script headers: qgis_mapserv.fcgi 
[Sat Dec 24 22:34:05 2011] [error] mod_fcgid: process /usr/lib/cgi-bin/bik/qgis_mapserv.fcgi(1864) exit(communication error), get unexpected signal 6 
[Sat Dec 24 22:35:10 2011] [notice] caught SIGTERM, shutting down

what the information state and a follow up action to take to troubleshoot the error.

I also attached a link to the error.log file http://www.mediafire.com/?3zeuz48eeu8g8v1

thank you for kind people who help me...

share|improve this question
    
Start by looking at the logs. They usually are stored in /var/log. That should give you more information as to what is not working and hopefully provide pointers. –  unicoletti Dec 26 '11 at 21:43

1 Answer 1

I had this exact problem recently. Not saying that this is best solution but it worked for me.

For me getcapabilities at http://domain.com/cgi-bin/qgis_mapserv.fcgi?SERVICE=WMS&VERSION=1.3.0&REQUEST=GetCapabilities would give internal server error and same errors as you in apache2 log.

I created a directory in cgi-bin call map and symlinked qgis_mapserver.fcgi and map.qgs and with following link getcapabilities works as does the map server.

http://domain.com/cgi-bin/map/qgis_mapserv.fcgi?SERVICE=WMS&VERSION=1.3.0&REQUEST=GetCapabilities

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.