Take the 2-minute tour ×
Geographic Information Systems Stack Exchange is a question and answer site for cartographers, geographers and GIS professionals. It's 100% free, no registration required.

So I am running in to a problem that has got me stumped. I'm working on a road systems map, and there are a few symbols with text in the middle. The problem is that the text within the badge, triangle, etc. is randomly becoming italicized. I have gone into the symbol property editor, made sure that the text layer has no italics, rotation, anything. However the text is still being represented in italics when on the map? The symbol itself is not rotated or shifted in any way, just the text inside. I might be missing something simple, but I cannot figure it out for the life of me.

I am using ArcMap 9.3.1, and if it matters, the MPS Atlas Extension.

share|improve this question
    
Do you see the problem when you're not using the MPS Atlas Extension? –  Kirk Kuykendall Sep 12 '10 at 20:38

1 Answer 1

Try the Un-Italic tag for ArcMap to force your text in the symbol to be non-italic

un_italic tags

<_ITA> your text </_ITA>

http://webhelp.esri.com/arcgisdesktop/9.3/index.cfm?TopicName=Formatting_tags_available_in_ArcMap

has worked in the past.

(It's more a suggestion to finding a workaround than a full answer.)

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.