Take the 2-minute tour ×
Geographic Information Systems Stack Exchange is a question and answer site for cartographers, geographers and GIS professionals. It's 100% free, no registration required.

I am just tying to render a map with single layer using map server and I get a blank output. Below is how the map file looks like

MAP

IMAGETYPE   PNG
SIZE    900 900
EXTENT  37.078266 6.747135 68.172030 97.403297
SHAPEPATH   "E:/GIS Data/INDIA/2001_State.shp"
IMAGECOLOR  255 255 255

    LAYER
        NAME    '2001_STATE'
        DATA    '2001_STATE'
        STATUS  OFF
        TYPE    POLYGON

     CLASS
        NAME "2001_STATE"
        STYLE
          COLOR 232 232 232
          OUTLINECOLOR  32 32 32
        END
     END    
    END

END

I have saved this map file as prac1.map

The following is the URL I am trying to hit for the above map file

http://localhost/cgi-bin/mapserv.exe?map=/ms4w/apps/tutorial/htdocs/prac1.map&mode=map&layer=2001_State&mode=map

Any help would be appreciated.

Thank You.

Senthil

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

Try setting your LAYER STATUS to STATUS DEFAULT

I couldn't get the MapServer tutorial examples working until I set the LAYER STATUS from STATUS OFF to STATUS DEFAULT.

Why the demos come with STATUS OFF already set I don't know.

I suspect the mode=map setting makes mapserver not render a layer unless STATUS DEFAULT

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.