Take the 2-minute tour ×
Geographic Information Systems Stack Exchange is a question and answer site for cartographers, geographers and GIS professionals. It's 100% free, no registration required.

I'm trying to make an elevation profile with QGIS's Profile from Line plugin. But when I do, the resulting points all have the same value: -32,767. I'd like to know what I'm doing wrong.

My elevation data is from GeoBase.ca (at 1:50,000 scale). My route line is selected in yellow, below.

As an aside: my route covers two raster files, and I haven't figured out how to render them to the same elevation scale. The top of the map is coloured as low elevation because of mountains to the north. I don't think this is the source of my problem -- when I sample the elevation layers with the Identify Features tool, it reports the elevation changes that I'd expect.

route line

Here are the options I used with the Profile from Line tool:

profile from line

Profile from Line makes a new layer. Here is its attribute table. Note that all of the values are the same.

attribute table

What should I do to get a valid elevation profile? Thanks.

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 2 down vote accepted

The DEMs appear to be lat/lon. To use the profile from line tool I think you will need to warp them to a projected CRS (in QGIS, Raster -> Projections -> Warp (Reproject). Nick.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.