Take the 2-minute tour ×
Geographic Information Systems Stack Exchange is a question and answer site for cartographers, geographers and GIS professionals. It's 100% free, no registration required.

I'm trying to load WMS layers from a local GeoServer into QGIS so that I can edit them. I can access and edit the same layers if I access them directly from a PostGIS database. However, trying to load them as WMS layers in QGIS fails with an XML Parsing Exception:

 <<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><ServiceExceptionReport version="1.3.0"    xmlns="http://www.opengis.net/ogc" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"   xsi:schemaLocation="http://www.opengis.net/ogc http://localhost:8080/geoserver/schemas /wms/1.3.0/exceptions_1_3_0.xsd">   <ServiceException>
  javax.xml.transform.TransformerException: Translator error
Translator error
Error occurred trying to write out metadata for layer: Pk50095
Unable to acquire a reader for this coverage with format: WorldImage
</ServiceException></ServiceExceptionReport>
Tried URL: http://localhost:8080/geoserver/wms?SERVICE=WMS&REQUEST=GetCapabilities

In addition, when I try to access the GetCapabilites URL directly, an XML Parsing error is generated for WMS ver 1.3.0. However, version 1.1.1 GetCapabilities URL executes fine.

Any idea on what may be wrong with my server installation?

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

It's a known issue with one of the sample layers on some systems, just delete that layer (Pk50095) from your server.

share|improve this answer
    
Thanks. Let me try that out. –  okello Jun 12 '12 at 13:02
    
It works fine after deleted all the canned layers. Thanks a lot. –  okello Jun 12 '12 at 13:12

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.