Take the 2-minute tour ×
Geographic Information Systems Stack Exchange is a question and answer site for cartographers, geographers and GIS professionals. It's 100% free, no registration required.

I updated my ArcGIS Server from the SP4 to SP5. On a Windows 7 OS. But I cannot to start the "ArcGIS SOM" service. An error appears in a popup.

Because of this, the following error occurs in "ArcGIS Server Manager" (the administrator by browser):

"Manager Could not connect to the GIS Server. PLEASE CHECK That the server is online and Functioning properly. Some Manager operations will not be available until the next time you log in to GIS Manager When the server is available."

What can I do to start the "ArcGIS SOM" service?

Thanks!

share|improve this question
1  
What is the error in the popup? Also, are there any errors listed for that service in Events? –  Michael Todd Oct 12 '12 at 1:30
    
Dear Michael Todd. I translated the message POPUP. When I try to start the service "ArcGIS Server Object Manager" occurs the error below: "Windows could not start the ArcGIS Server Object Manager service on Local Computer. Error 1067: The process was started unexpectedly." –  ChristianAbreu Oct 15 '12 at 10:48
    
I copied the error that occurs in Windows Service "Argis SOM", see the link: sites.google.com/site/sitechristian/… –  ChristianAbreu Oct 15 '12 at 11:14
    
I runned the ArcGISServerWebApplications10sp5.msp and the Windows service "ArcGIS SOM" back to run. At the same time, my co-worker change the user service. And it made the service back. But the "ArcGIS Server Manager" (the browser admin) as above. Continue with the same error message. Why? –  ChristianAbreu Oct 15 '12 at 12:10
    
On browser the "Arcgis Server Manager" bring this message when I make the login: "Manager could not connect to the GIS Server. Please check that the server is online and functioning properly. Some Manager operations will not be available until the next time you log in to Manager when the GIS server is available." –  ChristianAbreu Oct 15 '12 at 12:13
show 4 more comments

1 Answer

up vote 1 down vote accepted

Re run both the GIS and Web post installs is a good place to start after any issues after a post install. My bets are that that will fix it.

I can edit this answer with more information if you can provide more information about the error your getting when starting the servive into your answer (see Michael Todds comment)

share|improve this answer
    
I should add that my coworker released permissions in the ArcGIS Windows services. I think that may have affected the good result. –  ChristianAbreu Oct 15 '12 at 17:37
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.