Take the 2-minute tour ×
Geographic Information Systems Stack Exchange is a question and answer site for cartographers, geographers and GIS professionals. It's 100% free, no registration required.

When I try to calculate the distance between two points using the "Road graph" plugin in QGIS (1.8.0-2, on OSX 10.8.2 ML), QGIS just crashes. It does work with the sample shape file from

http://manual.linfiniti.com/en/vector_analysis/network_analysis.html

I'm sure it's a problem with my shapefile, but I can't see why it won't work. Even if I extract one single line as a new shapefile, it still crashes (program closes itself).

Any ideas? Thanks!

EDIT:

"QGIS quit unexpectedly Click Reopen to open the application again. Click Report to see more detailed information and send a report to Apple. Ignore / Report... / Reopen"

enter image description here

EDIT2:

Info from the .prj file:

PROJCS["ETRS_1989_UTM_Zone_32N",GEOGCS["GCS_ETRS_1989",DATUM["D_ETRS_1989",SPHEROID["GRS_1980",6378137.0,298.257222101]],PRIMEM["Greenwich",0.0],UNIT["Degree",0.0174532925199433]],PROJECTION["Transverse_Mercator"],PARAMETER["False_Easting",500000.0],PARAMETER["False_Northing",0.0],PARAMETER["Central_Meridian",9.0],PARAMETER["Scale_Factor",0.9996],PARAMETER["Latitude_Of_Origin",0.0],UNIT["Meter",1.0]]

Filenames: gsk3c_ruhr_gew_line.sbn gsk3c_ruhr_gew_line.sbx gsk3c_ruhr_gew_line.shp gsk3c_ruhr_gew_line.shx

Plugin settings are the default (do work with sample shape file)

share|improve this question

closed as too localized by underdark Nov 26 '12 at 9:40

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

1  
Welcome to GIS SE! Could you post the error message? That way it would be easier to troubleshoot it. –  R.K. Nov 26 '12 at 1:34
    
The problem description doesn't contain much information for trouble shooting. Include screenshots, file names, projections used, plugin settings, ... –  underdark Nov 26 '12 at 6:52
    
thank you for your suggestions. I have added additional information –  LuckyLion Nov 26 '12 at 8:46
add comment

1 Answer 1

I was now able to solve the problem by taking a shape file that does work (the example sahpefile) and copying the features from my own shape file and pasting them in the example file. Now it is working.

thank you for your time!

share|improve this answer
add comment

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.