Geographic Information Systems Stack Exchange is a question and answer site for cartographers, geographers and GIS professionals. Join them; it only takes a minute:

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

I have a point feature and am interested in finding the least cost path between two points in the feature using a raster as the cost surface. I first calculate the cost distance and cost backlink via the CostDistance tool. I then use the CostPath tool to get the actual path and then look at the PATHCOST attribute for the raster cell's with value 3.

What I do not understand is if I run the CostPath tool with output workspace pointed at a GDB, the PATHCOST comes out as expected. When I run the CostPath tool using in_memory (this is actually part of a script) as the output workspace, the PATHCOST values always come out to zero. I've debugged this until I was able to pintpoint this as culprit, happening in ArcMap as well, not just the script environment.

share|improve this question
    
3 years later I have the same problem. unfortunately nobody answered... – Christoph 2 days ago
    
This does not really answer the question. If you have a different question, you can ask it by clicking Ask Question. You can also add a bounty to draw more attention to this question once you have enough reputation. - From Review – ArMoraer 2 days ago

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.