Take the 2-minute tour ×
Geographic Information Systems Stack Exchange is a question and answer site for cartographers, geographers and GIS professionals. It's 100% free, no registration required.

I am trying to delete a domain I am using from ArcCatalog -> Feature Class Properties-> Subtypes-> Domains. But when I try to do that I get this error message: "Failed to delete a domain from the database. The domain is used by an attribute rule."

I've checked if there are any locks and there aren't.

Does anyone know why I can't delete it?

Thank you enter image description here

I use ArcGIS 10.1. Standard on an ArcSDE Postgres Geodatabase.

Update: the problem degenerated a lot :) I was able to delete the field corresponding to the domain, but I still cannot delete the domain. Same error. Plus, when I want to disable the existing subtype I get this message "Failed to change the subtyoe field. LInestring or poly boundary is self-intersecting". I assume it's just one single problem that messed up the subtype and the domains and I get different error messages.

share|improve this question
1  
The text and graphic show two different errors - perhaps you can make this Question relate only to the error shown in the graphic, and if the other error remains an issue then create a new Question for it. –  PolyGeo Jan 10 '13 at 23:33
1  
You could just disassociate the domain with the field and leave it in the geodatabase. I don't think it would harm anything to have an unused domain. Although if your domain is associated with a field, that's likely why you can't delete it in the first place. –  Roy Jan 11 '13 at 12:55

1 Answer 1

There is a Technical Article here that may supply you with an answer.

It says:

Cause
These errors occur if the domain is applied to one or more fields in the geodatabase.

Solution or Workaround
To delete a domain, it must not be associated with any fields in the geodatabase.

share|improve this answer
    
saw that article. didn't work for me :( –  Ligia Jan 11 '13 at 7:18
    
when trying to associate the domain in question to a field in the geodatabase, I get this error again " Failed to change the default subtype code. Linestring or poly boundary is self-intersecting" –  Ligia Jan 11 '13 at 12:25
1  
Linestring or poly boundary is self-intersecting sounds like more of a topology error than a domain error. –  Roy Jan 11 '13 at 12:55
    
It also sounds like a new Question to me and to fit with the Q&A format of SE GIS should have one submitted rather than confusing its symptoms and causes with the original problem. –  PolyGeo Jan 11 '13 at 21:23
    
I have no topology in that geodatabase. –  Ligia Jan 12 '13 at 15:18

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.