Take the 2-minute tour ×
Geographic Information Systems Stack Exchange is a question and answer site for cartographers, geographers and GIS professionals. It's 100% free, no registration required.

I'm created a WFS with MapServer (ms4w) and SQL Server DB. The wfs:GetFeature works fine. But I cann't get the wfs:insert/wfs:update to work, they return:

    <?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
    <ows:ExceptionReport xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:ows="http://www.opengis.net/ows" version="1.1.0" language="en-US" xsi:schemaLocation="http://www.opengis.net/ows http://schemas.opengis.net/ows/1.0.0/owsExceptionReport.xsd">
      <ows:Exception exceptionCode="InvalidRequest" locator="request">
        <ows:ExceptionText>msWFSParseRequest(): WFS server error. Unsupported WFS request.</ows:ExceptionText>
      </ows:Exception>
    </ows:ExceptionReport>

My table:

    CREATE TABLE Plots
    (
    Id INT PRIMARY KEY IDENTITY,
    Title VARCHAR(30),
    Plot GEOMETRY
    )

and created a map file:

    MAP
      NAME           "crop"
      STATUS         ON
      CONFIG "PROJ_LIB" "C:\ms4w\proj\nad"
      WEB
        IMAGEPATH "c:\ms4w\tmp\ms_tmp"
        IMAGEURL "/ms_tmp/"
        METADATA
          "wfs_title"            "Crop plots" ## REQUIRED
          "wfs_onlineresource"   "http://localhost/mapserver/cgi-bin/mapserv.exe?map=/ms4w/apps/crop/crop.map&" ## Recommended
          "wfs_abstract"         "Crop plots" ## Recommended
          "wfs_enable_request"   "*"  # necessary
          "wfs_namespace_uri"    "http://www.cropvision.com"
          "wfs_namespace_prefix" "crop"
        END
      END
      PROJECTION
        "init=epsg:28992"
      END

      LAYER
        NAME         "plots"
        STATUS       ON
        TYPE         POLYGON
        METADATA
          "wfs_title"           "Plots"
          "gml_include_items"   "all"
          "wfs_enable_request"  "*"
          "gml_geometries"      "plot"
          "gml_plot_type"       "multipolygon"
          "gml_featureid"       "Title"
        END

        PROJECTION
            "init=epsg:28992"
        END
        PROCESSING 'CLOSE_CONNECTION=DEFER'
        CONNECTIONTYPE PLUGIN
        PLUGIN "C:\ms4w\Apache\specialplugins\msplugin_mssql2008.dll"
        CONNECTION "server=myServer;database=myDB;uid=myUID;pwd=myPWD"
        DATA "Plot FROM dbo.Plots USING UNIQUE id"
     END
    END
share|improve this question
add comment

1 Answer

up vote 1 down vote accepted

I'm just nearsighted. The problem is that mapserver realy doesn't support WFS-T. http://mapserver.org/ogc/wfs_server.html#to-do-items-and-known-limitations

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.