Take the 2-minute tour ×
Geographic Information Systems Stack Exchange is a question and answer site for cartographers, geographers and GIS professionals. It's 100% free, no registration required.

When I connect to my PostGIS database using QGIS's Add PostGIS Layers, I see only

public
topology
pg_catalog
information_schema

My other schemas that I have created are not shown here. Anyone else experiencing the same problem? I'm using QGIS v1.8.0-Lisboa, PostgreSQL-9.1 and PostGIS-2.0.1

How should I go about troubleshooting this?

share|improve this question
    
Some more detail might help, though on the surface, it looks like a permissions issue. Have you granted permissions to all of the schemas that you are trying to access using this particular user? The only schemas, tables, etc., that will show are the ones that the user in question has permission to read. –  Get Spatial Apr 6 '13 at 8:02
    
If these schemas only contain non-spatial tables, you might want to try telling QGIS to also list non-spatial tables. I think schemas are hidden if there are no tables to display. –  underdark Apr 6 '13 at 9:29
    
What does 'show search_path;' (in pgAdmin or at the command line) give you?? –  Micha Apr 6 '13 at 14:51

1 Answer 1

up vote 3 down vote accepted

Probably the user you're using to connect to you postgresql db doesn't have permissions to view the schema.

You can check more info about the permissions here and here

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.