Take the 2-minute tour ×
Geographic Information Systems Stack Exchange is a question and answer site for cartographers, geographers and GIS professionals. It's 100% free, no registration required.

Update: The issue appears to be with OpenLayers Release 2.13 dev. I mistakenly mentioned 2.12 as being problematic but have retested with no problems. Also, no problems with 2.13rc3

Update 2: This issue appears to exist again in 2.13.1

We're developing a mapping tool using Openlayers 2.1.2 (issue also confirmed on 2.1.3 ).

I've tested on 4 devices running Android 4.0.4. The map panning/zooming works for a few seconds before the browser completely locks up - no longer able to pan/zoom or navigate to another page. The browser then either crashes or I need to force stop in application settings.

Devices running 4.1.1 have no problems.

This is also an issue with OpenLayers own mobile example page: http://openlayers.org/dev/examples/mobile.html

Again, after a few seconds, the browser freezes.

I see no reports of this online. The OpenLayers documentation says it is supported on Android 2.1+

Has anyone else run into this issue?

share|improve this question

closed as too localized by BradHards, PolyGeo, dassouki, whuber May 18 '13 at 15:09

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
I can't reproduce this issue on a 4.0.4 virtual device. Maybe it is device specific? Which device(s) did you test this on? –  Devdatta Tengshe May 17 '13 at 4:53
    
We've tested on the following: LG Escape, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S3, Pantech Discover. All are running 4.0.4. Thanks. –  shackleton May 17 '13 at 4:57
    
O! I don't have a physical device to test right now, but I'll try to get my hands on one and see. –  Devdatta Tengshe May 17 '13 at 5:00
    
Devdatta, see above. Issue appears to be only with 2.13 dev. Thanks again. –  shackleton May 17 '13 at 16:45