1

Using QGIS 2.8.1 i am trying to update an attribute table using the field calculator. its a vector layer of vegetation communities. i am trying to update the area fields in the table. The output example in the calculator shows a correct calculation, but the areas do not update and stay as 0.0000. The field is "real" 10 wide with a precision of 4.

Any ideas on why the table does not update?

closed as off-topic by Chris W, PolyGeo Mar 31 '15 at 0:37

This question appears to be off-topic. The users who voted to close gave this specific reason:

  • "Questions describing a problem that can't be reproduced and seemingly went away on its own (or went away when a typo was fixed) are off-topic as they are unlikely to help future readers." – Chris W, PolyGeo
If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

  • Is the layer editable? If you change one area value manually, does it get saved? – AndreJ Mar 30 '15 at 5:32
  • In a very rare occasions I've experienced same issue - turned out it's only that table display wasn't updated not the values itself. Try update the table in any way - for example sort data by any field. – jzol Mar 30 '15 at 7:32
  • Thanks everyone for your help. I closed the program and re-opened sometime later and the problem did not occur. – Ryan Sims Mar 30 '15 at 21:48
1

If it is a shapefile or any other type of file, try saving it to a new file, maybe the file itsself is somehow corrupt.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.