0

I am using ArcGIS 10.2. I have used the following procedure to creat polygon:

  1. 'Add XY data' to create points
  2. 'XY to line' to create line (but I could not see the lines)
  3. 'feature to polygon' to create polygons (but could not see the polygons)

Can anyone assist me what I should do to see the polygons?

Here are examples of my points: (25,12.5), (-17.540,-10), (-17.54,10), (42.5,-12.5), (51.403,-34.791), (51.403,-10).

  • Please give an example of your XY data. – Mapperz Apr 1 '15 at 16:13
  • 1
    Can you see at least the points? :) – Alex Tereshenkov Apr 1 '15 at 16:14
  • Did you have attributes in your line attribute table? – dof1985 Apr 1 '15 at 20:35
  • Note that you may need to export the points to a shapefile or feature class after you create them (XY data only creates a temporary layer) in order to run a GP tool on them. I'm assuming that after each tool ran you choose to add the results to the map. If you can't see anything, is the attribute table empty? If so, nothing was created. – Chris W Apr 1 '15 at 22:55
  • Mappet, alex, dof1985 and Chris, thank you so much for your responses and cooments. Iam able to see the points, but not able to see the lines and polygons. In line attribute table, I have attributes. In polygon attribute table, I only have one item (indicating that something is very wrong). I will try the suggestion you (Chris) have provided. – Jussy Apr 2 '15 at 3:57
1

Yes XY To Line tool shows some error sometimes without any reason (for my case it showed arcpy module import error!!!)

If nothings work to generate polygon, then i would use build convex hull based on the unique identifier (ID field in picture) as below.

convex

N.B. It generates separate polygon based on unique value

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.