1

If I push the print button on the toolbar, I get the menu which works fine. However, when I try to print the map, the pdf doesn't generate.

That's why I look into firebug and I get following comment:

"NetworkError: 500 Internal Server Error - ...localhost/cgi-bin/qgis_mapserv.fcgi?map=C:/OSGeo4W/apache/htdocs/qgis-web-client-master/projects/demo.qgs&SERVICE=WMS&VERSION=1.3&REQUEST=GetPrint&FORMAT=pdf&EXCEPTIONS=application/vnd.ogc.se_inimage&TRANSPARENT=true&SRS=EPSG:3857&DPI=300&TEMPLATE=test&map0:extent=1511664.8,6839757.4,1525015.2,6846582.6&map0:rotation=0&map0:scale=75000&map0:grid_interval_x=5000&map0:grid_interval_y=5000&LAYERS=Hausnummer%2Cinfrastruktur%2CGeb%C3%A4ude&OPACITIES=255%2C255%2C255"


Apache access log give this response:

"POST /cgi-bin/qgis_mapserv.fcgi?map=C:/OSGeo4W/apache/htdocs/qgis-web-client-master/projects/demo.qgs& HTTP/1.1" 200 798

"GET /cgi-bin/qgis_mapserv.fcgi?map=C:/OSGeo4W/apache/htdocs/qgis-web-client-master/projects/demo.qgs&SERVICE=WMS&VERSION=1.3&REQUEST=GetPrint&FORMAT=pdf&EXCEPTIONS=application/vnd.ogc.se_inimage&TRANSPARENT=true&SRS=EPSG:3857&DPI=300&TEMPLATE=test&map0:extent=1509449.3,6838361.9,1527249.8,6847462.1&map0:rotation=0&map0:scale=100000&map0:grid_interval_x=5000&map0:grid_interval_y=5000&LAYERS=Hotel%20-%20Ferienhaus%2CCamping&OPACITIES=255%2C255 HTTP/1.1" 500 538


If I manually change the FORMAT=pdf to FORMAT=png it runs correctly.

Does somebody now what I have to change so I can export a pdf?

I'm using Windows.

  • Please post the server log. Otherwise we can only guess. The umlaut in "Gebäude" could be a problem. – underdark May 4 '15 at 15:56
  • i added the apache access log. I hope it is the correct log – Bukmop May 5 '15 at 9:38
  • Isn't there also an error log? – underdark May 5 '15 at 14:13
  • no i doesn't get a error. only in the firebug – Bukmop May 6 '15 at 8:17
  • i found out, if i change the format=png it works correct. Does somebody now what i have to change for pdf. I using Windows – Bukmop May 8 '15 at 13:07
1

I experienced the same problem, and discovered that when the print selection window within the client contained polygons that had a fill Style that used a point pattern fill, that the PDF would never generate.

As a test, try to generate a PDF that only contains point and line objects and see if it works.

If yes, then try to generate a PDF that also contains a polygon feature.
If it causes the PDF generation problem, then I would say that your polygons are the problem.

Obviously if you have several polygon layers with different styles you will have to test them individually to identify the culprit.

  • i tested to generate a PDF with points. I get the same error i described above. At the window is only the alternativetext shown. printingObjectDataAlternativeString1--Your browser doesn't support .. – Bukmop Oct 26 '15 at 14:02
  • nobody any idea ? – Bukmop Nov 11 '15 at 14:50

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.