1

I have looked at the first answer and the answer to this question and I'm on QGIS 2.8.2 (Ubuntu 14.04) but the Web menu doesn't appear even if OpenLayers plugin is shown to be in the Installed plugins.

enter image description here Where can get the OpenLayers plugin to show off ?

5
  • 1
    Could you right-click on the top toolbar and see if you can check the Web menu from there to enable it?
    – Joseph
    Jun 8, 2015 at 13:44
  • 1
    Did you enable the plugin in the plugin manager?
    – underdark
    Jun 8, 2015 at 17:14
  • I did all you have proposed but I wasn't getting the 'Web'menu. See below the radical solution I end up using : complete reinstall.
    – iMitwe
    Jun 8, 2015 at 18:14
  • 1
    I also have this issue on 2.8.2-Wien with openlayers plugin installed. Once I install QuickOSM plugin on top and restart QGIS, the Web menu disappears. After uninstalling QuickOSM and restarting QGIS, the Web menu re-appears! This may be language specific: QGIS is running in German, OS is Ubuntu 14.04.
    – mmd
    Jun 8, 2015 at 19:53
  • I have English as my language, so it may not be a language specific problem.
    – iMitwe
    Jun 9, 2015 at 7:09

1 Answer 1

2

I just solved it by reinstalling QGIS i.e sudo apt-get autoremove qgis and rm -rf ~/.qgis2/ and sudo apt-get autoclean.

Then I reinstalled it by sudo apt-get install qgis. And then install the OpenLayers plugin. Now I have the Web menu.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.