2

I've seen this type of question a few times and have tried all the different suggestions but no luck.

I have 2 layers, one polygon and one line. I want to keep the lines based on a selected polygon. I'm using the clip tool under Vector/Geoprocessing Tools/Clip. Each time, when I try to clip when setting it up and clicking OK it goes to 100% within a second or so, then the OK button stays grey for a few minutes. Eventually it comes back asking me to set the CRS for the layer but once done the layer is empty.

This is the area I'm trying to use when doing the clip. The projection for everything is NZGD2000.

enter image description here

I don't know if I'm doing something wrong, if the files are the problem or if there is a problem with QGIS. The files can be found at:

https://onedrive.live.com/redir?resid=85a761fa4f7e62f1!8957&authkey=!APFfcyWDxBrmy1Y&ithint=file%2czip

5

The ContractArea shapefile does not have any CRS information (.prj file is missing). So you better save it to another name, which will automatically create a .prj file.

Then fill in the Clip tool dialogue like this:

enter image description here

and you get the 4227 out of 13898 line features within the selected polygon.

  • AndreJ, you're the man. I just did it and it ran. Thanks for the help, good way to end my Friday! Cheers. – Jamie Jun 12 '15 at 5:53

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.