2

This question already has an answer here:

I installed QGIS through OSGeo4W 64 bit version in Windows 8.

QGIS installed correctly, but I cannot add the Orfeo Toolbox.

Any suggestions?

marked as duplicate by Hornbydd, whyzar, Simbamangu, tinlyx, JGH Mar 23 '18 at 17:00

This question has been asked before and already has an answer. If those answers do not fully address your question, please ask a new question.

  • Welcome to GIS:SE! From the toolbar, did you try going through Processing > Options and Configuration > Providers > Orfeo Toolbox and checking the Activate box? – Joseph Jun 17 '15 at 9:54
  • Yes I did. After installation I tried to add it through Processing>Options>Providers>Orfeo Toolbox and checked the Activate box. But its not showing up. – user2324097 Jun 17 '15 at 13:55
  • Hopefully others can advise as I use Windows 7 and not able to replicate it. – Joseph Jun 17 '15 at 13:59
1

This is still an issue in late 2016 but there is an answer. Its not too difficult but it may look at little intimidating. You will have to install the full OSGeo package (from the QGIS website). You will need the advanced install, not the convenient, quick installer. During the installation you will be shown a list of packages to install. Those with "keep" next to them you should keep. Scroll down the list until you get to OTG orfeo and then click on the lastest version of it so that it will be installed. Browse the list for anything else you might need. See this ticket for more info: http://hub.qgis.org/issues/14802

Note that the standard install for Mac from KyngChaos has Orfeo installed by default, which seems a more sensible way of doing things.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.