1

Introduction: I've built a local OSM server following this guide https://switch2osm.org/serving-tiles/manually-building-a-tile-server-14-04/. I've gotten through the guide just fine, and the server appears to be rendering because when I type:

  <my server addr>/osm_tiles/0/0/0.png 

I get the picture of the world as described in the guide.

The Problem: I loaded my gis database with data of Indiana, when I test the same file with the coordinates of Indiana like so:

 <my server addr>/osm_tiles/10/41/-85.png

I get 404 Not Found.

I then typed this for more information:

 <my server addr>/mod_tile

and get:

NoResp200: 7
NoResp304: 0 
NoResp404: 0
NoResp503: 0
NoResp5XX: 0
NoRespOther: 0
NoFreshCache: 0
NoOldCache: 0
NoVeryOldCache: 0
NoFreshRender: 7
NoOldRender: 0
NoVeryOldRender: 0
NoRespZoom00: 0
NoRespZoom01: 1
NoRespZoom02: 1
NoRespZoom03: 1
NoRespZoom04: 0
NoRespZoom05: 1
NoRespZoom06: 0
NoRespZoom07: 0
NoRespZoom08: 0
NoRespZoom09: 1
NoRespZoom10: 0
NoRespZoom11: 2
NoRespZoom12: 0
NoRespZoom13: 0
NoRespZoom14: 0
NoRespZoom15: 0
NoRespZoom16: 0
NoRespZoom17: 0
NoRespZoom18: 0
NoRespZoom19: 0
NoRespZoom20: 0
NoTileBufferReads: 7
DurationTileBufferReads: 899
NoTileBufferReadZoom00: 0
DurationTileBufferReadZoom00: 0
NoTileBufferReadZoom01: 1
DurationTileBufferReadZoom01: 152
NoTileBufferReadZoom02: 1
DurationTileBufferReadZoom02: 106
NoTileBufferReadZoom03: 1
DurationTileBufferReadZoom03: 74
NoTileBufferReadZoom04: 0
DurationTileBufferReadZoom04: 0
NoTileBufferReadZoom05: 1
DurationTileBufferReadZoom05: 105
NoTileBufferReadZoom06: 0
DurationTileBufferReadZoom06: 0
NoTileBufferReadZoom07: 0
DurationTileBufferReadZoom07: 0
NoTileBufferReadZoom08: 0
DurationTileBufferReadZoom08: 0
NoTileBufferReadZoom09: 1
DurationTileBufferReadZoom09: 194
NoTileBufferReadZoom10: 0
DurationTileBufferReadZoom10: 0
NoTileBufferReadZoom11: 2
DurationTileBufferReadZoom11: 268
NoTileBufferReadZoom12: 0
DurationTileBufferReadZoom12: 0
NoTileBufferReadZoom13: 0
DurationTileBufferReadZoom13: 0
NoTileBufferReadZoom14: 0
DurationTileBufferReadZoom14: 0
NoTileBufferReadZoom15: 0
DurationTileBufferReadZoom15: 0
NoTileBufferReadZoom16: 0
DurationTileBufferReadZoom16: 0
NoTileBufferReadZoom17: 0
DurationTileBufferReadZoom17: 0
NoTileBufferReadZoom18: 0
DurationTileBufferReadZoom18: 0
NoTileBufferReadZoom19: 0
DurationTileBufferReadZoom19: 0
NoTileBufferReadZoom20: 0
DurationTileBufferReadZoom20: 0
NoRes200Layer/osm_tiles/: 7
NoRes404Layer/osm_tiles/: 0

I've also tried reloading Indiana's data and restarting the server with no success.

2

OSM tile names are not latitude and longitude. See https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Slippy_map_tilenames for algorithms to convert between the two.

For a random tile within Indiana try 12/1066/1553 (see http://a.tile.openstreetmap.org/12/1066/1553.png ).

You might want to use a viewing software that generates the tile names automatically, for example OpenLayers.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.