0

I have an old ArcGIS 10.1 in my laptop. While I'm trying to create a geodatabase it gets created, but doesn't let me create new featureclass and/or feature dataset. I get the error:" failed to connect to database. bad login user."

Is there something I'm missing here? I'm the admin on my laptop, and SQLExpress(V.2012), which has been installed by me. Though I don't know if I'm logging in as SQLEXPRESS' admin. I don't remember the credentials, I have definitely left it as default though.

  • 2
    Please edit the question to clarify whether you are trying to create a feature class or a feature dataset in your workgroup geodatabase (there is no such thing as a "feature set"). You should also specify the release of SQL Server Express in use. – Vince Aug 19 '15 at 4:36
  • 1
    @Vince There is such a thing as a feature set but I doubt that it is being used here :-) – PolyGeo Aug 19 '15 at 4:44
2

I'm sure you've moved on since the question was asked but I wanted to pass along a doc on what might be happening here for users who land here.

Error: Failed to connect to database. Bad login user. Success when creating a geodatabase using ArcSDE workgroup license.

The gist of it is there was a bug at 10.1 (NIM083155) where the SDE Workgroup license string was not being entered into the registry key. When this failure occurs, the database is dropped.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.