2

I'm trying to properly install and config the web server and web client on an ubuntu machine (14.04) For now, I'm just testing it, to present later to my boss.

I followed these links: qgis-web-server-tutorial-wiki, and anitagreser-step-by-step-on-ubuntu (I can't post more than 2 links, hehe)

so... i'm at this point

When i try the GetCapabilities, this happens: print-screen-1 (Is this the page I should see?)

When I try the /ip-local-machine/qgis-web-client/site, i get this: print-screen 2

And when i hit the naturalearth link, I get stuck on a "loading map" page... forever....

Can anyone help me?

closed as off-topic by PolyGeo Apr 27 '17 at 11:37

This question appears to be off-topic. The users who voted to close gave this specific reason:

  • "This problem cannot or can no longer be reproduced. Changes to the system or to the asker's circumstances may have rendered the question obsolete, or the question does not include a procedure to enable potential answerers to reproduce the same symptoms. Such questions are off-topic as they are unlikely to help future readers, but editing them to include more details can lead to re-opening." – PolyGeo
If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

  • The response to a GetCapabilities request is an XML response like you seem to have in your first image. It should list all the layers of data available in your service. – nmtoken Sep 18 '15 at 16:33
  • 1
    Well, that sounds good! I didn't create any projects yet... I thought that, if I can't even show the examples, I wouldn't bother on creating a new project. – Marcos Rodrigo Jung Alves Sep 18 '15 at 16:45
  • The GetCapabilities tells a GIS client (like QGIS) what your service can do and with what data. If you haven't added any data (even if it is example data) then your service won't be able to show anything. I don't know anything about the QGIS Web Server config, but if your GetCapabilities doesn't show any layers then that should help you debug the issue. – nmtoken Sep 19 '15 at 7:42
  • I just have the example data. When I try to show the examples, my web client gets stuck in a "Loading Map" page – Marcos Rodrigo Jung Alves Sep 21 '15 at 13:31
  • What happens if you try and load your service into QGIS using the Add WMS/WMTS option ~ you provide your URL up to and including the question mark but none of the parameters. Can you load a layer or do you get an error? – nmtoken Sep 22 '15 at 12:23