1

Has anyone successfully configured a Push To An External Websocket with ESRI geoevent? I have an input a connector, service connector, and an output, however when I start the output I immediately get the error:

Status: Error - Could not startup the WebSocket Transport. An initialization problem has occurred. Error: Connection refused: no further information.

I increased the buffer and text bytes to 102400 in the settings and used the default output settings: ws://localhost:80/ws also tried ``wss://localhost:6180/ws2`

I am outputting a simulation stream to troubleshoot and I can output UDP so I know GeoEvent is working in some capacity.

I have tested this both on linux redhat 7.1 and windows 7 and the results are the same. I can attempt any suggestions provided on either OS. And I am running ArcGIS Server 10.3.1 on local machines.

  • connection refused sounds like a firewall blocking the port - check the ports are open on windows and hardware firewall (through your IT) note: antivirus (ex avast) automatically blocks all ws events – Mapperz Sep 24 '15 at 14:50
  • Good suggestion..Firewall is off still did not work – risail Sep 24 '15 at 15:06
1

Geoevent OOB does not install with a connector capable of pushing data to a web socket. The required connector can be found in the ESRI Geoevent Websocket tutorial located here http://www.arcgis.com/home/group.html?owner=GeoEventTeam&title=ArcGIS%20GeoEvent%20Gallery&content=all&start=1&q=tutorial&t=group&focus=group

It can be found in the folder \websocket\configurations and is imported with Site>Configuration Store>Import Configuration

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.