1

I have a tab file with the contour lines for an area, and also a tab file with the land polygon.

Now, I'm following a tutorial written by a colleague a couple years ago, where a thematic map is created based on those same tab files to eventually make a 3D map. It fails at the step of creating the thematic map. The generated layer looks blurred and does not stop at the land polygon.

Neither me nor my colleague can replicate the results from the tutorial. We are using MapInfo 15, and a different (newer) computer. I have also tried with an older version of MapInfo (12.5). Could this be related to our graphics hardware?

Here are the steps I followed (Mapinfo 12.5):

Step1 - I have opened two layers and ready to make a thematic map

Configuration - step 1

Configuration - step 2

Configuration - step 3

result

  • Ok, what about the data itself? Are the contours regions or lines? Presumably the Z column is populated with elevation values? The Land table is a boundary I'm assuming? – T_Bacon May 12 '16 at 8:52
1

Check your Map Options. Here you can specify how MapInfo Pro should handle the rendering of images, text/labels as well as lines/borders.

Right click on your Map in the Layers window, select Map Options.

enter image description here

Try to set Smooth Images to None.

  • It has changed a little bit, but still very blurry. Thanks anyway! – Qaisa May 12 '16 at 11:03

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.