2

I'm new using MapServer and I want to serve some layers using WMS. I managed to see the layer using the browser but I've got an error using the same URL in QGIS (Error downloading http://localhost/cgi-bin...). I've also tried ArcMap and is not loading the layer either.

My URL is:

http://localhost/cgi-bin/mapserv?map=/home/paola/wmsdemo/htdocs/wms.map&SERVICE=WMS&VERSION=1.1.0&REQUEST=GetMap&LAYERS=hu3&STYLES=&SRS=EPSG:4326&BBOX=-8.9,54.12,-4.46,58.6.50&WIDTH=1177&HEIGHT=602&FORMAT=image/png&

I tested the link using this web WMS and it is also working (wmsviewer-rodis.rhcloud.com).

Do you have an idea why the URL is not working in this software?

  • 1
    Try to delete all between the ? and SERVICE .Those map definitions may not be working for Qgis and ArcMap. – Matte Oct 24 '16 at 16:17
  • 1
    Don't believe in the previous comment. Without some tricks on the server side you can't leave out the "map=..." parameter. What was the connection string that you used with QGIS? I hope you do not use the whole GetMap url. And what do you have as "wms_onlineresource" metadata? See mapserver.org/ogc/wms_server.html for reference. – user30184 Oct 24 '16 at 20:02
1

QGIS is happy with this as the URL:

http://localhost/cgi-bin/mapserv?map=/home/paola/wmsdemo/htdocs/wms.map&

QGIS adds the request=GetCapabilities and other parameters. Once you've got that working, it will give you a dialog to select the layer and will form the bounding box and other parameters for you.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.