0

I am trying to use the Water Utility Network Editing tool add in using ArcMap 10.3.1 for the use of the add laterals at connection tool.

I am unfamiliar with adjusting config files but I have located the file and had a go at customizing it with my layer names. So far I have been unsuccessful.

The point layer min_height_building_centre_2 I want to connect to the line layer Wastewater_pipe_09_01_2017

Here is a snapshot of the config file that I have adjusted.

Snapshot of code

 <!-- Begin Configuration for the Connect Closest Tools, this is an XML array of ConnectClosestDetails, you can specify any number of combinations -->
  <ConnectClosest>
    <!--start of entry-->
    <ConnectClosestDetails>
      <!--Point layer evaluated to connect to another-->
      <Point_Layer>min_height_building_centre_2</Point_Layer>
      <!--Line layer to connect the closest point to-->
      <Line_Layer>Wastewater_pipe_09_01_2017</Line_Layer>
      <!--The default editing template used to set the
      attributes of the new main-->
      <Line_EditTemplate>Wastewater_pipe_09_01_2017</Line_EditTemplate>
      <!--the distance to search for the closest feature-->
      <Search_Threshold>450</Search_Threshold>
      <Reset_Flow>Digitized</Reset_Flow>
    </ConnectClosestDetails>
    <ConnectClosestDetails>
      <Point_Layer>min_height_building_centre_2</Point_Layer>
      <Line_Layer>Wastewater_pipe_09_01_2017</Line_Layer>
      <Line_EditTemplate>Wastewater_pipe_09_01_2017</Line_EditTemplate>
      <Search_Threshold>450</Search_Threshold>
      <Reset_Flow>Digitized</Reset_Flow>
    </ConnectClosestDetails>
  </ConnectClosest>
  <!-- End Configuration for the Connect Closest Tools, this is an XML array of ConnectClosestDetails, you can specify any number of combinations -->

When I select the point features I am hoping to connect to the lines and press the Add Laterals at Connections tool, no lines are connected.

What steps have I missed or is there something further in the config file that I need to change?

screenshot of map showing points not connected to lines

1 Answer 1

2

I was looking at the wrong section within the config for the add laterals at connection.

Instead of looking and configuring the ConnectClosestDetails section I should have configured the AddLateralsLayers.

After following the same procedure I had above to customize the file with my layer names within this section the tool was successful.

1
  • PLease mark this as resolved
    – jakc
    Jan 10, 2017 at 2:52

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.