2

This service has 36 layers. I can connect to the service from QGIS but any layer show up when it is selected.

Could any one help me out?

Link for the WFS Service:  http://local.pentago.com.br:8090/arcgis/services/IDAF/DADOS_INSTITUCIONAL/MapServer/WFSServer

Previous I did some tests in a web browser to get KML response with success.

1

It seems to work for me:

I added the getcababilities url to the WFS to the WFS connections box and hit connect. I see the layers and can add them to my map.

I don't understand Portuguese so I have no idea what GEO_FISC_LOCALIZACO is but is shows up on the coast of Brazil with no issues.

enter image description here

  • Please try to load the layer "IDAFGEO.GEO_AA" from WFS service. – Wilson Calmon May 5 '17 at 19:01
  • Please try to load the layer "IDAFGEO.GEO_AA" from WFS service. This layer is too big (many polygons). I did a copy and past of URL below on Google Chrome browser and got this error message: <ogc:ServiceExceptionReport xmlns:ogc="opengis.net/ogc" version="1.2.0"> <ogc:ServiceException> Linestring or poly boundary is self-intersecting[IDAFGEO.GEO_AA] </ogc:ServiceException> </ogc:ServiceExceptionReport> – Wilson Calmon May 5 '17 at 19:10
  • 3
    That error means that the service provider has a topology error in their data and their WFS server requires valid data and therefore it throws an error. All you can do is to contact the service provider and ask them to fix their data. – user30184 May 6 '17 at 8:58
0

If I remember correctly, I had a similar problem. The layers would show in OpenLayers, but not in QGIS. I solved it by adding those elements in the METADATA block at layer level:

METADATA
    "wfs_title"                 "My WFS Title"
    "wfs_onlineresource"        "http://serveur1.test.local:8079/cgi-bin/mapserv.exe?map=C:\ms4w\mapfiles\aga.map&"
    "wfs_srs"                   "EPSG:3857 EPSG:3798 EPSG:4326"
    "wms_title"                 "My WMS TItle"
    "wms_onlineresource"        "http://serveur1.test.local:8079/cgi-bin/mapserv.exe?map=C:\ms4w\mapfiles\aga.map&"
    "wms_srs"                   "EPSG:3857 EPSG:32198 EPSG:3798 EPSG:4326"
    "ows_enable_request"        "*"
    "wms_enable_request"        "*"
    "wfs_enable_request"        "*"
    "wms_encoding"              "utf8"
    "wfs_encoding"              "utf8"
    "wms_feature_info_mime_type"              "text/html"
    "ows_feature_info_mime_type"              "text/html"
END #METADATA

I am assuming that you are using MapServer.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.