1

Using ArcGIS 10.2.1 and Python 2.7

My python addin works in ArcMap if I open ArcMap with the Python window open, but if I open ArcMap without the Python window open - I get a "MISSING" tool error. enter image description here See code below.

import arcpy
import pythonaddins

class IntersectionSearchCmb(object):
"""Implementation for IntersectionSearch_addin.combobox (ComboBox)"""
def __init__(self):
    arcpy.AddMessage("HERE I AM 1")
    print "Here i am 1"
    cur,row = None, None
    self.street_list = []
    self.street_dict = {}
    self.street_list.append("Battle St at 6th Ave")
    self.street_list.append("6th Ave at Battle St")
    self.street_dict["Battle St at 6th Ave"] = [688855.366,5616889]
    self.street_dict["6th Ave at Battle St"] = [688855.366,5616889]
    self.street_list.sort()
    #self.street = list(set(self.street))
    self.items = self.street_list

    self.editable = True
    self.enabled = True
    self.width = 'WWWWWWWWWWW'
    self.dropdownWidth = 'WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW'
def onSelChange(self, selection):
    arcpy.AddMessage("HERE I AM 2")
    print "Here i am 2"
    self.mxd = arcpy.mapping.MapDocument('current')
    self.df = arcpy.mapping.ListDataFrames(self.mxd)[0]

    try:
        x = self.street_dict[selection][0]
        y = self.street_dict[selection][1]
        extent = arcpy.Extent(x,y,x,y)
        self.df.panToExtent(extent)
        self.df.scale = 1500
        arcpy.RefreshActiveView()

    except:

        pass

def onEditChange(self, text):
    pass
def onFocus(self, focused):
    arcpy.AddMessage("HERE I AM 3")
    print "Here i am 3"
    self.mxd = arcpy.mapping.MapDocument('current')
    self.df = arcpy.mapping.ListDataFrames(self.mxd)[0]
    pass
def onEnter(self):
    pass
def refresh(self):
    pass
  • Please add the text of the error message you are receiving. – Bjorn Jun 21 '17 at 20:46
  • I am not recieving an error message - just the tool within ArcMap is shown as [Missing]. No errors. I have attached the screen shot of the error in the original question now. – dklassen Jun 21 '17 at 20:48
  • 1
    I think your config.xml and ArcPy code may be out of sync. – PolyGeo Jun 21 '17 at 20:51
  • Any ideas on how to test this? I have re-compiled it, but perhaps I need to re-create it from scratch? – dklassen Jun 21 '17 at 20:57
  • 1
    Does it work on another machine? I have seen this before - addin icons showed on several computers and didn't show on several others. – Midavalo Jun 21 '17 at 21:09
1

Found the answer to my own question: the file C:\Python27\ArcGIS10.2\Lib\site-packages\desktop10.2.pth wasn't structured correctly. It was missing these 3 lines:

c:\Program Files (x86)\ArcGIS\Desktop10.2\bin

c:\Program Files (x86)\ArcGIS\Desktop10.2\arcpy

c:\Program Files (x86)\ArcGIS\Desktop10.2\ArcToolbox\Scripts

Once these lines were added to the desktop10.2.pth file - everything worked correctly. I think our Python was installed incorrectly. Thanks for all your suggestions!

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.