2

I am using GeoServer 2.11.2 and GeoWebCache 1.11.1.

I try to generate vector tiles in pbf format. There is a lot of missing tiles in the result.

I try several things:

  • set meta tiles to 1X1
  • use one or several core
  • try pbf and geojson format
  • try version 2.11.1 of geoserver

I have more tiles in png for example.

Has someone had the same issue?

  • 1
    Can you make the problem to happen with some of the demo vector layers or can you provide some other dataset and SDL for reproducing the issue? – user30184 Aug 2 '17 at 14:56
  • I have checked with the layer tiger_roads. I used the grid 900913. For example, for scale 5, I can generate a tile in png, but no one in pbf. – Clément Aug 3 '17 at 6:35
  • I have made the same test on a shape file, same data, and th eresult is good. It seem to be a postgis connection problem. – Clément Aug 3 '17 at 9:02
  • PostGIS driver may also do on-the-fly simplification which may have some effect on the result. Check the settings of you store and test. – user30184 Aug 3 '17 at 11:38
3

Turning off parameter simplification on the fly in the store configuration solves the problem.

  • Why downvote? Turning off the simplification solved the problem which was not obvious. It may also mean a bug in GeoServer. – user30184 Aug 3 '17 at 18:00
  • would have been more obvious if you had mentioned using PostGIS in the question. – Ian Turton Jun 6 '18 at 10:11

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.