4

I have my custom CRS in table "spatial_ref_sys" in database. When I load layer from schema "public", QGIS create this CRS. But if layer from other schema, it's not. What I need to solve this problem?

  • do you have another spatial_ref_sys table under you "other schema" ? do you have any specific Privileges on the public schema's table ? – Hugo Roussaffa - GeoDatup Oct 29 '17 at 14:55
  • I try to create view of spatial_ref_sys table in other schema, but it doesn't work. What specific privilegies did you say about? – Svetlana Oct 29 '17 at 15:09
  • because you can revoke privilege to read public schema but by default it's allow, so if you didnot create specific privilege on public schema, it's may not a privilege error. – Hugo Roussaffa - GeoDatup Oct 29 '17 at 18:47
  • did you remove the spatial_ref_sys you create on the "other schema" ? how do you create the "other schema" ? on the postgis doc 5.8.3. The Schema Search Path link you can read that The system determines which table is meant by following a search path, which is a list of schemas to look in. The first matching table in the search path is taken to be the one wanted. So, if you don't have a table "spatial_ref_sys" on you "other schema" QGIS should get the spatial ref entry from the public.spatial_ref_sys table. – Hugo Roussaffa - GeoDatup Oct 29 '17 at 20:33
  • @HugoRoussaffa-GeoDatup I didn't create specific privilege, but anyway I'm log in as superuser. Also I tried to move "spatial_ref_sys" and extension "postgis" on "other schema". QGIS defines srid of CRS from database in postgis dialog window , but when I add a layer, it without any CRS. – Svetlana Oct 31 '17 at 12:08

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.