2

I am trying for the first time the geopackage format and I am facing a weird behavior, for me at least.

I hade a file with two polygon features and I have added a third one by digitatizing. After editing I can see the third feature in the attribute table but not in the canvas. Performing a check validity returns a layer called valid_output with the three features.

What could it be wrong?

Here the link of the file: http://s000.tinyupload.com/?file_id=09465121551351065440

I also see a "[3]" in the layer name that puzzels me. enter image description here

What is it?

11
  • Ok. the [3] is the "feature count"
    – Marco
    Jan 11, 2018 at 13:09
  • do you have the projection of the data and canvas the same?
    – Ian Turton
    Jan 11, 2018 at 13:39
  • @IanTurton, yes, everything in UTM EPSG 3006). I have just realized that when I zoom out (just above 1:10,000), I see the missing feature, a problem I do not have for the layer valid_output.
    – Marco
    Jan 11, 2018 at 14:19
  • Does the layer have a scale-based style?
    – csk
    Jan 11, 2018 at 17:18
  • 1
    @bugmenot123, :) yes, over a couple of days. The error in the display persists
    – Marco
    Jan 12, 2018 at 11:52

1 Answer 1

1

Not an answer, but this looks a bug to me. I created an issue for it:

https://issues.qgis.org/issues/17867 and added the data

Looks like it is something with the actual geopackage, as saving as geojson and viewing it in geojson.io is fine, also as shapefile it behaves normal in QGIS

1
  • Not a solution, but you did it right by reportining it properly
    – Marco
    Jan 16, 2018 at 13:21

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.