3

I am creating some polygon features that map farm field boundaries. After creating about 3-4 of them, I noticed that the first one I created disappears from the Map View. If I look at the attributes table, it is still there, and its label shows up. I can even select it and the highlighted outline displays. All the other features in the same layer display. I am at a loss.

Any ideas as to why the feature will not display?

enter image description here

enter image description here

  • 2
    What kind of layer symbology do you have applied? – JoshC Mar 19 '18 at 18:31
  • If your data is Esri Shapefile, try updating or removing the spatial index. – klewis Mar 19 '18 at 18:39
  • How about go to the properties on that layer and go to the Symbology and click on the Categories. What do yo see ? – PROBERT Mar 19 '18 at 18:40
  • I have removed any spatial index from the layer. Only the data layer is projected. It is in fact a shapefile. My layer symbology should be the same for every feature. I tried changing it to Categories by Id (all of the Id's = 0). I do notice that the only feature that is effected is the first feature in the attribute table. All the others are fine. – gwydion93 Mar 19 '18 at 19:02
  • I also notice that the feature disappears whenever I Calculate the Geometry (acreage). Before that, it appears to be present. – gwydion93 Mar 19 '18 at 19:03
1

I see three potential fixes:

  1. Delete the polygon, save and close you edit session, then create a new polygon.
  2. Export the data to a new shapefile of geodatabase and then work from this new version.
  3. Fix the vector geometry using the 'repair geometry tool' in the Editor toolbox.
  • Welcome to GIS SE. As a new user, please take the Tour, which explains how our "Focused question / Best answer" model works. Your answer should be clear enough that provide the solution to the specific question. Answers that include expectations, assumes and questions may be removed or downvoted. Instead, you can comment on the question. – Moh Mar 31 '18 at 19:54
  • 1
    Thanks. I wanted to comment but I need 50 reputation to do so. I will rephrase my answer. – MerlinLutin Mar 31 '18 at 20:01

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.