1

When I try to run the model below, the Create Fishnet tool creates a huge grid that totally ignores the extent input (BLOCK_Project1). It's nowhere near the extent input either.

enter image description here

If I click on the Project tool and run it independently, then do the same with the Create Fishnet tool once the Project tool is shaded, it works and gives me this.

enter image description here

I just can't seem to run it all at once and get the results I'm looking for. Whenever I do, I get this for the fishnet.

enter image description here

Any idea what's causing this issue?

  • I think you are showing us too much of your model. A test model without the two Intersect and Multipart To Singlepart tools should suffice to focus your question on what you seem to be asking about. – PolyGeo Aug 9 '18 at 23:10
  • Something to do with dataframe projection. – FelixIP Aug 10 '18 at 6:10
  • 1
    Recalculating the output of projected data's extent might help, desktop.arcgis.com/en/arcmap/latest/tools/…, if you are using ArcGIS10.4+ and >Basic licence. If not, creating a copy of your feature class might help as well. – fatih_dur Aug 10 '18 at 6:47
1

Unfortunately I'm using a basic license. I figured out the issue though. I thought having an extent in the fishnet tool would auto calculate the number for the total grid rows, but I guess it didn't. I just had to throw a zero into those parameters and it now works. Thanks for the help.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.