3

I am using QGIS2WEB (open layers) to develop a small platform with geodata. I am having trouble integrating the following WMS service into my webmap:

http://geoportal.frankfurt.de/opendata/bodenrichtwerte-2018.exe?service=WMS&request=GetCapabilities&

Using QGIS2WEB, no output is displayed, neither in the preview nor in the export. Other WMS services work. What could be the problem?

I work with QGIS (2.18.22) and QGIS2WEB (2.34.0).


From @TomChadwin'S comment, after activating "Match project CRS", the export of all WMS layers was almost correctly executed with OpenLayers. Unfortunately, Leaflet does not work.

However, a part of the OSM basemap is now not displayed in the northern part of the webmap. White background only.

Any ideas why the basemap doesn't fill the whole screen?

enter image description here

These are my settings: enter image description here

  • Please specify where exactly nothing is shown. In QGIS or in the resulting web map in your browser? If the latter, check your error console for relevant output. It loads fine for me in QGIS. – bugmenot123 Aug 31 '18 at 13:18
  • 1
    Works for me in QGIS desktop by using shorter http://geoportal.frankfurt.de/opendata/bodenrichtwerte-2018.exe? as a connection string. – user30184 Aug 31 '18 at 13:30
  • 1
    It loads fine for me in QGIS, too. But it's not being exported into my webmap nor displayed in the preview, using QGIS2WEB . – JS_F Aug 31 '18 at 13:34
  • 2
    Check "Match project CRS", and export in Leaflet format - that works for me. I don't know why it's not displaying in OpenLayers. – Tom Chadwin Aug 31 '18 at 15:31
  • 1
    @Ian Turton I didn't give it as an answer because the OP's map was OpenLayers. This suggestion therefore felt like a workaround, not a solution. – Tom Chadwin Sep 2 '18 at 0:05

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.