2

I have added labels showing the District names of Lesotho, but the highlighted feature is not showing a label until I zoom in or out.

Zoom to country extent and label is missing:

enter image description here

The label shows when zoomed in:

enter image description here

"Show all labels for this layer" has been checked.

Is this a bug with version 3? I am currently using 3.0.3

  • You could to use "Map units" for size of labels – Carlos López Quintanilla Sep 7 '18 at 8:51
  • Unfortunately it gives me the same outcome. It will even show me the label if I zoom out, just not when zoomed to the layer extent – JohnGIS Sep 7 '18 at 8:57
  • Did you try any of the suggestions in these related links? gis.stackexchange.com/questions/286100/… and gis.stackexchange.com/questions/285723/… – johns Sep 7 '18 at 12:45
  • Yes I tried those solutions (removing holes and checking geometry) but no luck. This is actually the second time I have encountered this issue, and the first time was recently when I had created my own simple polygon with 3 features that had to be labelled. One area wouldn't show a label when zoomed to the layer's extent, but the label would show when zooming in or out. – JohnGIS Sep 10 '18 at 8:22
1

Under closer inspection of the vector layer, I noticed there were a few occasions where polygon lines were crossing eachother. After manually removing the unnecessary vertices, the missing label now correctly shows at all zoom levels.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.