0

I am trying to fuzzify a distance to roads tiff file using r.fuzzy.set in GRASS (installed with QGIS). I input the parameters (input layer, output, inflection points, fuzzy range, fuzzy boundaries etc and when I execute the tool it will finish in 0 seconds and the output will be empty. I have tried everything and I really don't know what could be causing the issue. The distances raster imports and shows perfectly in grass, but when I process, nothing comes out of it. the metadata shows only one cell:

+----------------------------------------------------------------------------+ | Map: prueba@PERMANENT Date: Mon Nov 05 21:58:04 2018 | | Mapset: PERMANENT Login of Creator: K | | Location: prueba
| | DataBase: C:\grass
| | Title: prueba
| | Timestamp: none
| |----------------------------------------------------------------------------| |
| | Type of Map: raster Number of Categories: 0
| | Data Type: FCELL
| | Rows: 1
| | Columns: 1
| | Total Cells: 1
| | Projection: UTM (zone 30)
| | N: 1 S: 0 Res: 1
| | E: 1 W: 0 Res: 1
| | Range of data: min = 0 max = 0
| |
| | Data Description:
| | generado por r.fuzzy.set
| |
| | Comments:
| | r.fuzzy.set --overwrite input="distancias_autovias@PERMANENT" output\ | | ="prueba" points="500,2000" side="left" boundary="Linear" shape=0. h\ | | eight=1.
| |
| +----------------------------------------------------------------------------+

While the input, the distance raster, shows correct metadata:

+----------------------------------------------------------------------------+ | Map: distancias_autovias@PERMANENT Date: Mon Nov 05 21:46:39 2018 | | Mapset: PERMANENT Login of Creator: K | | Location: prueba
| | DataBase: C:\grass
| | Title: distancias_autovias
| | Timestamp: none
| |----------------------------------------------------------------------------| |
| | Type of Map: raster Number of Categories: 0
| | Data Type: FCELL
| | Rows: 33402
| | Columns: 39587
| | Total Cells: 1322284974
| | Projection: UTM (zone 30)
| | N: 4834444.8198 S: 3999394.8198 Res: 25
| | E: 1013496.991 W: 23821.991 Res: 25
| | Range of data: min = 0 max = 353793.7
| |
| | Data Description:
| | generado por r.in.gdal
| |
| | Comments:
| | r.in.gdal -a -k input="C:\grass\distancias_autovias.tif" output="dis\ | | tancias_autovias" memory=300 offset=0 num_digits=0 | |
| +----------------------------------------------------------------------------+

Any ideas?

1

It appears that you didn't set the computational region prior to compute the fuzzy set: the map "prueba@PERMANENT" consists of exactly one pixel as the metadata show.

You need to first run:

g.region raster=distancias_autovias -p

followed by further computations.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.