0

I have migrated my GeoServer + PostGIS to another machine. In terms of geoserver I start new instance of GeoServer and copied all content to data_dir. After this operation I have observed that some GeoServer functionalities did not work properly i.e. pages with layer, layer preview and Server status did not open. I have access to workspaces and stores pages but when I try to change PostGIS connection parameters in PostGIS stores I get following error:

Error saving data store:Failed to upgrade lock from read to write state, please re-try the configuration operation

PostGIS connection parameters are correct and working well.

In log I just find only three repeated warnings for all opened layers:

2019-01-09 20:56:32,169 WARN [geoserver.web] - Unable to find property: 'format.wms.application/json;type=topojson' for component: [class=org.geoserver.web.demo.MapPreviewPage]. Locale: null, style: null

2019-01-09 20:56:32,169 WARN [geoserver.web] - Unable to find property: 'format.wms.application/x-protobuf;type=mapbox-vector' for component: [class=org.geoserver.web.demo.MapPreviewPage]. Locale: null, style: null

2019-01-09 20:56:32,170 WARN [geoserver.web] - Unable to find property: 'format.wms.application/json;type=geojson' for component: [class=org.geoserver.web.demo.MapPreviewPage]. Locale: null, style: null

How do I make this kind of migration of GeoServer with PostGIS parameters changes without this error? Is there any solution for this error?

  • What type of machine are you using? Did you make sure the user running geoserver has full access to the data directory? – Ian Turton Jan 3 at 6:41
  • It is Ubuntu Server 16.04. User has access. Generally problem was resolved itself after several sets of trials and errors. I suppose that specific sequence of store modification give a positive effect. I am still observering this instance of GeoServer in terms of slowing down after migration and described problems. – Geo ZiDani Jan 7 at 21:35
  • turn logging up to debug and see what the error message is and then edit your question with all of this information – Ian Turton Jan 7 at 21:52
  • Good Idea. I turn on logs at production level configuration and did not doscover any special errors - only warnings for any opened layer like this: WARN [geoserver.web] - Unable to find property. Full log in link above – Geo ZiDani Jan 9 at 21:08

Your Answer

By clicking "Post Your Answer", you acknowledge that you have read our updated terms of service, privacy policy and cookie policy, and that your continued use of the website is subject to these policies.

Browse other questions tagged or ask your own question.