0

I have created two basemap layers in mapbox.

  1. https://api.mapbox.com/styles/v1/akrystos/cjr1epzf905a32sqhkwvjl5i7.html?fresh=true&title=true&access_token=pk.eyJ1IjoiYWtyeXN0b3MiLCJhIjoiY2o0YWI5Ynh0MTJleTMzbGNiMmNycXJtMyJ9.usNtifL5jfkUdC0NgNvChQ#5.0/0.400000/37.850000/0

  2. https://api.mapbox.com/styles/v1/akrystos/cjr1f15ar91b72rpcgrgtzhb9.html?fresh=true&title=true&access_token=pk.eyJ1IjoiYWtyeXN0b3MiLCJhIjoiY2o0YWI5Ynh0MTJleTMzbGNiMmNycXJtMyJ9.usNtifL5jfkUdC0NgNvChQ#5.0/0.400000/37.850000/0

I am using basemap 1 in a main map in group 1 with my data layer. I am using basemap 2 in an inset map in group 2.

The two maps appear in the composer correctly and are refreshed/locked. But, once I export the map to pdf, the labels in both maps revert to whatever is in the dataframe view of arcgis.

Any thoughts?

As a workaround, I exported the inset as an image and added it to the composer as a static image.

QGIS version 2.18.27 windows 10 pro

Amy

Please see the images of the data view, composer, and exported pdf below.

The composer and data view of the two maps The composer and data view of the two maps


The composer and exported PDF of the two maps The composer and exported PDF of the two maps

  • Can you add a screen shot of the error with the PDF? – RobLabs Jan 22 at 23:03
  • Please see the images of the data view, composer, and exported pdf below. [![The composer and data view of the two maps][1]][1] [![The composer and exported PDF of the two maps][2]][2] [1]: i.stack.imgur.com/tw2gq.png [2]: i.stack.imgur.com/DM0Tz.png – Amy K Jan 24 at 0:46
  • From the images, it looks like the Data View & Print Composer match. And Print Composer & PDF match. Likely the problem is in the source Mapbox style. – RobLabs Jan 24 at 5:07

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.