2

How do you get rid of the "lock" icon overlay on a custom geoprocessing tool in ArcToolbox?

This seems to appear even with the ESRI Sample Projects.

  • 1
    This is probably a new thing in ArcGIS 10, since I did never get any overlays on my custom tools in ArcGIS 9.3. – Petr Krebs Nov 1 '10 at 17:33
  • @petr: Yeah - the custom tools always look like they're not licensed, even if IsLicensed() returns true... not sure how to fix it. – Reed Copsey Nov 1 '10 at 17:34
  • Interesting... I'll try to port some of my tools to ArcGIS 10 and see what is does. – Petr Krebs Nov 1 '10 at 17:38
  • With models I was able to edit models - validate - save and the icon disappeared. – Jakub Sisak GeoGraphics Nov 1 '10 at 18:12
  • @Jakub: I'm doing code-based (COM API) IGPFunction tools - don't think there is a corresponding function for that, though... – Reed Copsey Nov 1 '10 at 18:15
2

Contrary to the ESRI-provided sample, do not set IGPFunctionName.MinimumProduct when implementing IGPFunctionFactory.GetFunctionNames and IGPFunctionFactory.GetFunctionName (or any other IGPFunctionName related methods).

EDIT: You can of course set the property to the appropriate level. The ESRI sample uses the (highest) esriProductCode.esriProductCodeProfessional level (ArcInfo) which, in majority of cases, is not what you want.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.