0

I'm attempting to run the 'generate service areas' tool. I've just created a network following the instructions here using the data from the Utah Automatic Geographic Reference Center here. I wish to create service areas for a series of points within Utah. There are many points of which i present the lat-lon for 3:

  • 40.5361, -112.025
  • 40.6874, -111.915
  • 40.7095, -112.022

Procedure Download it from AGRC, deleted the 'test', deleted the 'network', and 'network_junctions', leaving on the 'roads' file within the 'network' feature dataset. To reduce the time required to build the network, I selected the road network by location, buffering my apartment locations by 2 miles, and exported that as a new file in the existing feature dataset as 'roads_2miles'. I then followed the procedures for creating a network according to the tutorial here, for ArcGIS 10.3. I omitted steps 39, 40, and 41 as irrelevant to this task. Building the network took about 2 minutes.

I then attempt to use the 'generate service areas' tool, using my apartment location as the 'facilities' and my 'Network_2miles' network dataset as the Network Dataset. I receive the following error:

ERROR 030098 The network dataset must have at least one time-based and one distance-based cost attribute.

What am I doing wrong here?

Potentially Relevant: http://desktop.arcgis.com/en/arcmap/10.3/tools/network-analyst-toolbox/make-service-area-layer.htm http://desktop.arcgis.com/en/arcmap/10.3/tools/network-analyst-toolbox/make-service-area-layer.htm

bumped to the homepage by Community 2 days ago

This question has answers that may be good or bad; the system has marked it active so that they can be reviewed.

0

Looks like my problem was in the original dataset. ArcGIS did not want to recognize F_T_Imp_Min as an impedence field. I copied the dataset out of the feature dataset so I could edit it. I then added two fields which conformed to ESRI's naming patterns, FT_Minutes and TF_Minutes, and then rebuilt the network.

Attempts to edit the existing attributes, using ESRI instructions, I could not seem to get to work.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.