0

I have a QGIS project I have been using for several years for a large archaeological project. Today, on opening, all layers are missing - though the groups they were in are all present and the map composer is empty.

I do not get a Bad Layers prompt, they simply aren't present in the groups. Re-adding them works but I have several hundred with a whole host of layer styles, and dozens of maps, that I would need to work through.

closed as off-topic by Erik, LaughU, whyzar, Fran Raga, ahmadhanb May 8 at 3:00

This question appears to be off-topic. The users who voted to close gave this specific reason:

  • "This problem cannot or can no longer be reproduced. Changes to the system or to the asker's circumstances may have rendered the question obsolete, or the question does not include a procedure to enable potential answerers to reproduce the same symptoms. Such questions are off-topic as they are unlikely to help future readers, but editing them to include more details can lead to re-opening." – Erik, LaughU, whyzar, Fran Raga, ahmadhanb
If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

  • Does anyone else have access to these projects? Have you saved any backups? Why haven't you saved the layer styles with your layers for this case? – Erik May 7 at 12:04
  • No one else has access. I have managed to restore a version from last week - which opens fine - but I've still lost quite a lot of work. I don't know how to do so. – Neil Erskine May 7 at 12:09
  • Go to the properties window of a layer, select the symbology/style tab, click style in the lower left corner, save the style (.qml-format) at the same location and with the same name as the corresponding shape-file. – Erik May 7 at 12:13
  • Great. Thanks. Any thoughts on why the layers would all disappear? – Neil Erskine May 7 at 12:20
  • 1
    Thanks for your help. – Neil Erskine May 7 at 12:33
1

I had the same problem last week. Using QGIS 2.18, half of the layers where missing. No warnings.

And I am sure I did save it the right way, no one else opened it, etc.

The only thing that helped me: backup!

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.