1

I am using HTML code under a Layer's Properties -> Display to show a maptip on hover that includes a picture.

Previously, when I hovered over, the maptip would show, and let me hover over it and click a link on the bubble. That has stopped for some reason.

I see in Settings -> Options -> Canvas & Legend I can specify the delay before a maptip opens (in ms) but not for how long it should stay open.

Like I said, this is a new problem, so either I changed a setting somewhere accidentally, or a recent update changed a setting.

Using QGIS 3.8.2

  • Try increasing the search radius (in Options > Map Tools > Identify) for the Identify tool and Map Tips. – csk Aug 29 at 16:30
1

You are correct, it is indeed a changed behaviour. In 3.8.1, the maptips would remain when you hovered over a feature but in 3.8.2, the maptips disappear when moving the mouse cursor out from the maptip box.

This issue was recently raised:

https://github.com/qgis/QGIS/issues/31311


A workaround was also suggested:

There is a work-around: by right-clicking on the point after the map tip opens. This opens a dialog for the selection of which layer to show the identify feature dialog for, then it is possible to left click in the map tip dialog and the map tip dialog stays open so that links can be clicked. Much different than the way the map tip functioned in 3.8.1.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.