1

I am trying to label features that have coded domains in ArcGIS Pro. In ArcMap the procedure is to use the coded domains in an expression as shown below, but you have to enable the codes using the checkbox; as shown in the snippet below. In ArcGIS Pro this is Arcade driven and we are having issues coming up with a correct expression to achieve this.

How would I do this using Arcade in ArcGIS Pro?

enter image description here

3
  • Please describe what you are trying to do in words as well. That way any answer(s) to your question and your question itself will be available to future searches.
    – PolyGeo
    Sep 9 '19 at 23:36
  • Trying to label features that have coded domains in ArcPro. In ArcMap the procedure is to use the coded domains in an expression shown, but you have to enable the codes using the check box; as shown in the snippet above. In ArcPro this is Arcade driven we were have issues coming up with a correct expression to achieve this.
    – cheff_
    Sep 19 '19 at 11:19
  • Please use the edit button beneath your question to revise it with any requested clarifications.
    – PolyGeo
    Sep 19 '19 at 11:21
2

If you are labelling a feature which has a Domain on the field then this appears to be automatic in ArcGIS Pro, you see the description not the code. The function is DomainName() and has the syntax DomainName($feature, 'grade') where the second parameter is the field name. To see the actual code value I would reduce the expression to $feature.grade.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.