1

From what I have been able to find in the ArcGIS Pro documentation via Google search for one-to-many table joins the only method other than using python (which I am not great at) would be the Query Table tool.

When I use the Query Table tool the output generates a temporary polygon feature class but whenever I try and view the attribute table it ends up with a spinning circle of doom and never loads. There is no error code associated so I'm not sure how to hunt down the problem.

Does anyone know how I might trouble-shoot this issue or if there is another way to do a one-to-many join in ArcGIS Pro?

  • 2
    Is this a situation where you could just switch the join direction (many-to-one)? If not you could export your data to a database, if you have one available, and use that to perform the join (Access would work for this) – jdavid05 Feb 24 at 17:16
1

I'm not sure why the Query Table never seemed to work for me. It seemingly never went beyond a 2% completion even after I cleaned up the data to reduce the number of columns and/or rows. What I was able to find, however, was a round-about method which appears to work even though in the onset it doesn't (weird, right?).

Here is the link to that round-about method I used

While the above link seemingly solved my problem it didn't utilize the known ArcGIS Pro one-to-many options, so, to keep with the spirit of the original question, if anyone else could answer on it, that would be wonderful.

| improve this answer | |

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.