2

(QGIS 3.20) I am having trouble getting my heatmap to animate properly using temporal controller. I am using a point layer with many points in the same location so a heatmap would really help visualize the data. But, when using temporal controller, every year shows exactly the same image. These are the temporal settings I'm using: Single field with date/time, field=dateconst, event duration = 1 year, accumulate features over time = false

I have the same layer symbolized as points, with exactly the same temporal settings - this layer animates fine and shows the changes from year to year. So I don't think the problem is with these settings, but I could be wrong.

I generated the heatmap layer by duplicating the point layer and changing the symbology to Heatmap.

What am I doing wrong?

1
  • Providing more details about your project (settings, data, attributes) or even sharing it could help understanding what went wrong.
    – Babel
    Sep 24 '21 at 21:13
2

Solved, there were a couple issues going on:

  • Null date values were showing up in every frame and needed to be filtered out
  • The radius in heatmap symbology was too large, preventing me from seeing the very small changes.
  • I played around with the "maximum" option in heatmap symbology to better seperate different densities.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.