0

I've got a layer in Geoserver which is cached using GeoWebCache. For the largest part of the layer bounding box, I can zoom in on any area where it generates the tiles on the fly within a second. But for one part of the same layer, when I zoom in, the tiles are not generated and the map stays blurry (see image below). Even when zooming in further nothing happens. I already tried to truncate all tiles and generate them again. I also restarted geoserver. It also does not matter which coordinate system / epsg I'm using.

Any idea why this is happening?

enter image description here

Here is a part of the logfile:

delta computed in 288us for D:\GeoserverDataDir\gwc-layers
2022-06-15 20:14:25,867 DEBUG [org.geoserver.wps] - Removing statuses matching [[[ NOT [ completionTime IS NULL ] ] AND [ completionTime Before 2022-06-15T20:09Z ]] AND [[ NOT [ lastUpdated IS NULL ] ] AND [ lastUpdated Before 2022-06-15T20:09Z ]]]
2022-06-15 20:14:30,672 TRACE [org.geoserver.platform.resource] - polling contents of D:\GeoserverDataDir\gwc-layers
2022-06-15 20:14:30,672 TRACE [org.geoserver.platform.resource] - delta computed in 269us for D:\GeoserverDataDir\gwc-layers
2022-06-15 20:14:35,676 TRACE [org.geoserver.platform.resource] - polling contents of D:\GeoserverDataDir\gwc-layers
...
2022-06-15 20:14:45,690 TRACE [org.geoserver.platform.resource] - delta computed in 248us for D:\GeoserverDataDir\gwc-layers
2022-06-15 20:14:50,704 TRACE [org.geoserver.platform.resource] - polling contents of D:\GeoserverDataDir\gwc-layers
2022-06-15 20:14:50,704 TRACE [org.geoserver.platform.resource] - delta computed in 302us for D:\GeoserverDataDir\gwc-layers
2022-06-15 20:14:55,709 TRACE [org.geoserver.platform.resource] - polling contents of D:\GeoserverDataDir\gwc-layers
2022-06-15 20:15:20,755 TRACE [org.geoserver.platform.resource] - polling contents of D:\GeoserverDataDir\gwc-layers
2022-06-15 20:15:20,755 TRACE [org.geoserver.platform.resource] - delta computed in 254us for D:\GeoserverDataDir\gwc-layers
2022-06-15 20:15:25,759 TRACE [org.geoserver.platform.resource] - polling contents of D:\GeoserverDataDir\gwc-layers
2022-06-15 20:15:25,759 TRACE [org.geoserver.platform.resource] - delta computed in 259us for D:\GeoserverDataDir\gwc-layers
2022-06-15 20:15:25,884 DEBUG [org.geoserver.wps] - Removing statuses matching [[[ NOT [ completionTime IS NULL ] ] AND [ completionTime Before 2022-06-15T20:10Z ]] AND [[ NOT [ lastUpdated IS NULL ] ] AND [ lastUpdated Before 2022-06-15T20:10Z ]]]
2022-06-15 20:15:26,544 DEBUG [org.geoserver.security.IncludeQueryStringAntPathRequestMatcher] - Checking match of request : 'Path: /web/wicket/bookmarkable/org.geoserver.web.admin.logpage, QueryString: 37-1.IFormSubmitListener-form&lines=1000'; against '/web/**'
2022-06-15 20:15:26,544 DEBUG [org.geoserver.security.IncludeQueryStringAntPathRequestMatcher] - Matched Path: /web/wicket/bookmarkable/org.geoserver.web.admin.logpage, QueryString: 37-1.IFormSubmitListener-form&lines=1000 with /web/**
2
  • Welcome to Geographic Information Systems! You need to turn up the logging level to developer in the global settings page, and then make the request again. Then edit your question with the relevant part of the log file.
    – Ian Turton
    Commented Jun 13, 2022 at 15:13
  • @IanTurton, thanks for your reply. I completely missed your comment a few days ago. Commented Jun 15, 2022 at 18:19

1 Answer 1

1

I just recreated the complete layer group in Geoserver. All included layers and stylings are identital, but somehow the WMTS does work now. So problem 'solved' for now.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.