2

I am not very experienced in GIS in general, but I am trying to add a WMS layer into a QGIS map.

The issue is that this particular layer includes extra parameters.

It's from http://www.bom.gov.au/australia/meteye/, and the specific layer I am trying to bring in is IDZ73013.

When I try to add it in, it doesn't show on the map, probably because I need to specify the rest of the query params. See below example from a URL the website itself sends:

http://wvs3.bom.gov.au/mapcache/meteye?TRANSPARENT=true&FORMAT=image%2Fpng&SERVICE=WMS&VERSION=1.1.1&REQUEST=GetMap&STYLES=&layers=IDZ73013&TIMESTEP=0&BASETIME=202309050000&ISSUETIME=20230905003726&SRS=EPSG%3A4326&BBOX=144,-54,162,-36&WIDTH=256&HEIGHT=256

I believe my issues is because I need to pass the BASETIME and TIMESTEP parameters to QGIS, so it can get the right forecast image, but I am not entirely sure how to.

1 Answer 1

5

As a workaround it is possible to create the connection to include the extra parameters.

enter image description here

The GetCapabilities does not contain the extra parameters so these selections are also needed

enter image description here

Then QGIS shows the map. For using another basetime the connection URL must be edited first.

enter image description here

1
  • Thanks mate, this is great! But how were you able to use the same color scheme as the website?
    – pauloeavf
    Commented Sep 5, 2023 at 6:38

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.