1

I'm using Quantum GIS version 1.8.0-Lisboa and trying to create intersection point using Intersection tool. (Vector -> Analysis tools -> Line Intersections )

But when I do that for my shapefile, It pops up the following error in the dialog box:

An error has occured while executing Python code:

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/share/qgis/python/plugins/fTools/tools/doIntersectLines.py", line 96, in accept
    self.compute(line1, line2, field1, field2, outPath, self.progressBar)
  File "/usr/share/qgis/python/plugins/fTools/tools/doIntersectLines.py", line 174, in compute
    outFeat.addAttribute(0, atMap1[index1])
KeyError: 0

Python version:
2.7.3 (default, Aug  1 2012, 05:27:35) 
[GCC 4.6.3]


QGIS version:
1.8.0-Lisboa Lisboa, exported

Python path: ['/usr/share/qgis/python', '/home/sibi/.qgis//python', '/home/sibi/.qgis//python/plugins', '/usr/share/qgis/python/plugins', '/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/identi-0.1.3-py2.7.egg', '/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/pyipmsg-0.0.1.0-py2.7.egg', '/usr/local/lib/python2.7/dist-packages', '/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/rope-0.9.4-py2.7.egg', '/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/ropemode-0.2-py2.7.egg', '/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/ropemacs-0.7-py2.7.egg', '/usr/lib/python2.7', '/usr/lib/python2.7/plat-linux2', '/usr/lib/python2.7/lib-tk', '/usr/lib/python2.7/lib-old', '/usr/lib/python2.7/lib-dynload', '/usr/local/lib/python2.7/dist-packages', '/usr/lib/python2.7/dist-packages', '/usr/lib/python2.7/dist-packages/PIL', '/usr/lib/python2.7/dist-packages/gst-0.10', '/usr/lib/python2.7/dist-packages/gtk-2.0', '/usr/lib/pymodules/python2.7', '/usr/lib/python2.7/dist-packages/ubuntu-sso-client', '/usr/lib/python2.7/dist-packages/ubuntuone-client', '/usr/lib/python2.7/dist-packages/ubuntuone-control-panel', '/usr/lib/python2.7/dist-packages/ubuntuone-couch', '/usr/lib/python2.7/dist-packages/ubuntuone-installer', '/usr/lib/python2.7/dist-packages/ubuntuone-storage-protocol', '/usr/lib/python2.7/dist-packages/wx-2.8-gtk2-unicode', '/usr/share/qgis/python/plugins/fTools/tools']

Is it some bug in the Quantum GIS program or I'm missing something here?

5
  • Have you checked if all input geometries are valid? Can you share the data so we can try?
    – underdark
    Jan 21, 2013 at 19:30
  • @underdark It's not working for me, for even the simplest of shapefiles I manually created.
    – Sibi
    Jan 21, 2013 at 19:45
  • Sample shapefile which didn't work for me, can be downloaded from here
    – Sibi
    Jan 21, 2013 at 19:46
  • @underdark It is confirmed as a bug just now. Thanks for the help. :)
    – Sibi
    Jan 21, 2013 at 19:51
  • Ok, that answers the question. Please post the link to the bug report in the answers section or close the question yourself.
    – underdark
    Jan 21, 2013 at 20:07

1 Answer 1

1

This seems to be a bug with Quantum GIS when working within the same layer.

I have filed a bug report. Thanks.

Update: Got fixed in their current master branch.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.