4

I created a multimodal network with rail, bus, and pedestrian network, and generated a 15 min service area (blue in the attached figure). I also created a single mode network with only pedestrian network, and got another 15 min service area (yellow). When I compared them, I found some area that used to be covered by 15-min walk has not been covered by the multimodal system, such as the north branch of the yellow. The issue gets really problematic as the gap increases when 30 mins and 45 mins are calculated.

Another problem is that the shape of multimodal 15-min service area is very segmented and does not make sense.

My network is clean that all road/bus route/rail route are made of links and I selected honor as the connectivity policy. No traffic restrictions applied yet at this moment.

enter image description here

closed as unclear what you're asking by PolyGeo, Fezter, MappaGnosis, whuber Feb 26 '14 at 14:24

Please clarify your specific problem or add additional details to highlight exactly what you need. As it's currently written, it’s hard to tell exactly what you're asking. See the How to Ask page for help clarifying this question. If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

  • 2
    Could you please clarify your question? Do you want both types of modal networks, or are you concerned about the difference between the results? – Cindy Jayakumar Sep 5 '13 at 5:03
  • Sure. I want to figure out the service area impact of transit network. In other words, I would like to compare the service areas of pedestrian network and the multimodal one to highlight the areas only accessible after transit are introduced (during the same amount of time). I have both networks (their service area in blue and yellow in my map). But I got challenged when my client saw the service area of the multimodal cannot even cover the pedestrian-only network service area. So I am concerned about the difference between the results. – Stefanie Sep 5 '13 at 20:35
  • Would you be able to edit your Question to include a question mark that indicates the precise question that you are asking, please? – PolyGeo Feb 24 '14 at 21:17